2013. szeptember 4., szerda

Kölesfelfújt

Nincs mit tenni, nehéz leállni :) Rizsfelfújt után szabadon kölesfelfújt. Finom könnyű kis desszert jó házi baracklekvárral.

Hozzávalók:

1,5 dl köles megmosva
4,5 dl tej+víz fele-fele arányban
vanília örlemény
kókuszreszelék
mazsola
1 tojás
3 ek xilit vagy méz
vaj

Kölest a vizes tejben addig főzöm a kókusszal meg a vanília őrleménnyel, míg fel nem veszi az összes folyadékot. Tojás sárgáját össze keverem a mézzel vagy xilittel és a mazsolával együtt hozzá keverem a köleshez egy picike vajjal. Majd a tojás fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verek és azt is óvatosan bele dolgozom.   Kivajazott kis tepsiben fólia alatt 200 fokon 40 percig sütöm, majd fólia nélkül még 15 perc, hogy picit a teteje is megpiruljon. Én a házi baracklekvárommal ettem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése